Ακολουθεί σημαντική ανακοίνωση που αφορά τα λιμάνια Dover & Calais:
Αγαπητέ πελάτη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια νέα διαδικασία στα λιμάνια Dover και Calais που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία check-in.
Οι αλλαγές έχουν ως εξής:
MRN : Όλα τα οχήματα που φθάνουν με περισσότερα από 5 MRN και χωρίς logistique φακέλου θα ανακατευθυνθούν στο κτήριο υποδοχής οδηγού στη σχετική θύρα και θα υποβληθούν σε επεξεργασία όπου θα δημιουργήσουν τον φάκελο.
Ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος έξω από το κτίριο υποδοχής οδηγού και ενδέχεται να ζητηθεί από τα μη συμμορφούμενα οχήματα να εγκαταλείψουν το λιμάνι έως ότου ολοκληρωθούν τα χαρτιά τους. Δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε το φάκελο εκ μέρους σας.
Επικίνδυνα εμπορεύματα – Τα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο στους θαλάμους check-in στο Dover Port, εάν έχουν ένα μόνο DGN ή μία μόνο είσοδο από πολλά DGN.
Όλα τα άλλα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα με πολλαπλά DGN θα υποβάλλονται σε επεξεργασία στο κτήριο υποδοχής οδηγών στο λιμάνι του Ντόβερ.
Σημείωση: Όλες οι αποστολές που περιέχουν επικίνδυνα εμπορεύματα πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων στα αρμόδια γραφεία πριν από την άφιξη. Ο μέγιστος χρόνος αποθήκευσης στο λιμάνι του Calais για επικίνδυνα υλικά είναι 14 ώρες. Οι τελωνειακές διατυπώσεις πρέπει να ολοκληρωθούν εντός αυτής της περιόδου. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, οι μονάδες θα επιστραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μεταφορείς επικίνδυνων εμπορευμάτων πρέπει να διασφαλίζουν ότι η δήλωση εκ των προτέρων έχει επικυρωθεί πριν από την αποστολή της μονάδας για αποστολή. Εάν η τελωνειακή διασάφηση δεν επικυρωθεί, το τελωνείο Calais δεν μπορεί να παραδώσει τα εμπορεύματα.
Για να αποφύγετε καθυστερήσεις, χρησιμοποιήστε την υπηρεσία φακέλου logistics από τα γαλλικά τελωνεία. Κάθε παρτίδα ενός φορτηγού οχήματος αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό MRN. Οι οδηγοί πρέπει να παρουσιάζουν τόσα MRNs όσο υπάρχουν και οι παρτίδες. Τα γαλλικά τελωνεία προσφέρουν μια εφαρμογή για την ομαδοποίηση MRN κάτω από ένα μοναδικό BARCODE: το φάκελο logistics. Ο φάκελος logistics μπορεί να δημιουργηθεί από τον τελωνειακό μεσίτη, τον μεταφορέα ή ακόμα και τον οδηγό.
Προτού φτάσουν οι οδηγοί σε οποιοδήποτε από τα λιμάνια, βεβαιωθείτε ότι έχουν τα σωστά έγγραφα για να το διανείμουν στο προσωπικό του check-in. Βεβαιωθείτε ότι οι οδηγοί ακολουθούν τη σωστή λωρίδα όταν αποβιβάζονται στο λιμάνι (πορτοκαλί λωρίδα/DOUANE ή SIVEP), διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε.